Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Založba Družina na Art Expu

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 19. 09. 2017 / 08:15
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Založba Družina na Art Expu

Založba Družina na Art Expu

V Ljubljani se je odprl največji letošnji kulturni dogodek v Sloveniji, prvi umetnostni sejem Art Expo.

V Ljubljani se je odprl največji kulturni dogodek v Sloveniji, prvi umetnostni sejem Art Expo, na katerem se predstavljajo mladi, še neuveljavljeni umetniki in se promovirajo že uveljavljeni umetniki in kreativci. Na sejmu, ki bo trajal do oktobra, se predstavlja tudi Založba Družina.

Za to priložnost so ob vodnem mestu Atlantis postavili Atelje Art Murn International Art Villageu, v katerem se predstavlja več kot 135 umetnikov iz 15 držav, med njimi tudi mnogi, ki so razstavljali v Galeriji Družina.



To je prvi umetniški sejem v Sloveniji, v nadaljevanju ga nameravajo organizirati na dve leti. Kot je dejal umetnik Dorian Spanzel, želijo s sejmom združiti kreativce z različnih področij na enem mestu. Tako so postavili nov brand, za katerega upajo, da bo zaživel ter da bo rasel iz leta v leto.

Art Expo ponuja več kot 40 dogodkov in aktivnosti: delavnice, tečaje, koncerte in vodene oglede.


Na odprtju, 18. septembra, je nastopila tudi Manca Izmajlova, ki je pri Založbi Družina izdala ploščo Pesmi mojih krajev.

Ob sejmu je izšel katalog, v katerem so predstavljeni sodelujoči umetniki in njihov koncept, AAMI platforma ter vsi sodelujoči partnerji in sponzorji.

Ob koncu expa bodo izbrali tudi zmagovalca, ki bo pokazal največjo mero ustvarjalnosti, znanja in izvirnosti. Poleg častne nagrade bo dobil uradni certifikat ter možnost mesečne samostojne razstave v eni izmed galeriji Zavoda AAMI v BTC Cityju.

Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh