Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ZDA: skoraj 900 klinik za splave izgubilo javno denarno pomoč

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 11. 2019 / 09:20
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2019 / 09:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

ZDA: skoraj 900 klinik za splave izgubilo javno denarno pomoč

Trumpova vlada odrekla 876 subvencije klinikam, ki izvajajo splav.

Zaradi ukrepov vlade Združenih držav Amerike pod predsednikom Donaldom Trumpom je skoraj 900 klinik, ki izvajajo ali priporočajo splav, izgubilo pravico do javne denarne pomoči.

Trump je v letošnjem februarju preusmeril razdeljevanje davkoplačevalskega denarja iz programa »Title X«, ki financira načrtovanje družine za osebe z nizkimi dohodki. V okviru programa »Title X« se financirajo pregledi pri sumu rakavih obolenj, kontracepcijska sredstva, testi za ugotavljanje nosečnosti in druge medicinske storitve. Trumpova vlada je merila za razdeljevanje denarja spremenila tako, da denarno pomoč prejmejo le tiste klinike iz programa »Title X«, ki ne opravljajo splavov, svojih pacientk ne usmerjajo na klinike za splave in splavov ne priporočajo.

Organizacija v podporo splavu »Power to Decide« v svojem poročilu ugotavlja, da trenutno v Združenih državah že 876 klinik ne prejema sredstev iz programa »Title X«. Med njimi so klinike, ki so povezane z združenjem »Planned Parenthood Federation of America«. Organizacija »Planned Parenthood« je v letošnjem avgustu oznanila, da z njo povezane klinike ne bodo prešle na nove oblike dodeljevanja sredstev, odpovedale pa se bodo javnemu denarju.

Vir: kath.net
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Akcija
Po Božji podobi
Duhovna rast
29,90€ 24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh