Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež in Boccelli presenetila z obiskom socialnega projekta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 09. 2019 / 08:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2019 / 07:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež in Boccelli presenetila z obiskom socialnega projekta

Obiska v skupnosti »Nova obzorja« v Vatikanu niso napovedali.

Papež Frančišek je včeraj nenapovedano obiskal misijonski in socialni projekt skupnosti Nova obzorja (Nuovi Orizzonti), ki jo je pred 25 leti ustanovila Chiara Amirante v bližini italijanskega mesta Frosinone. Po navedbah spletnega portala Vatican News se v skupnosti posvečajo predvsem skrbi za odvisnike od drog in prostitutke. V mestece južno od Rima je svetega očeta spremljal znani italijanski tenorist Andrea Boccelli.

Po kratkem uvodnem nagovoru ustanoviteljice Novih obzorij Chiare Amirante ter pričevanj fanta in dekleta sta Andrea Bocelli in njegov sin izvedla pesem z naslovom »Follow me« ter opisala svojo vlogo v skupnosti. Sledili so kratki govori in vprašanja mladih in odraslih, ki so po srečanju s krščansko vero s pomočjo skupnosti Novi horizonti spremenili svoje življenje. Nato je sveti oče odgovarjal na vprašanja gostiteljev.

Po končanem srečanju je papež za udeležence srečanja daroval sveto mašo, pri kateri je zapel tudi Andrea Bocelli.

V Frosinonu je skupnost pod imenom »Cittadella Cielo« (Trdnjava Nebo) pripravila projekt, v katerem mladi in stari, družine in samski ljudje živijo skupaj in se med seboj podpirajo, v svojo sredo pa sprejemajo tudi ljudi, ki so se znašli v težavah, med drugim veliko otrok z ulice.

Po navedbah vatikanskega spletnega portala po svetu trenutno deluje pet takšnih projektov, skupnost pa je s 228 sprejemnimi centri ter rehabilitacijskimi in izobraževalnimi ustanovami na razpolago ljudem, ki so se znašli v najrazličnejših težavah.

Papež je članom skupnosti ob srebrnem jubileju že v letošnjem juniju poslal posebno video sporočilo.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh