Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija dobiva Nacionalno tiskovno agencijo

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 02. 2021 / 19:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2021 / 19:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenija dobiva Nacionalno tiskovno agencijo

Slovenija dobiva Nacionalno tiskovno agencijo

Mnenjsko-poročevalski portal bo vodil filozof in novinar Aleš Ernecl.

NTA bo vodil Aleš Ernecl (levo), med avtorji pa bo tudi Tomaž Štih. FOTO: YouTube



Slovenija dobiva nov spletni novičarski servis – Nacionalno tiskovno agencijo (NTA), ki želi postati kredibilen mnenjsko-poročevalski portal, pri katerem bodo sodelovali vplivni posamezniki in mnenjski voditelji z različnih področij. Pod taktirko glavnega urednika, filozofa Aleša Ernecla, bodo pri projektu med drugim sodelovali Tomaž Štih, Vinko Gorenak, Boštjan M. Turk, Alojz Kovšca, Bernard Brščič, Sebastjan Jeretič, Roman Vodeb, Aljuš Pertinač, Edvard Kadič, Jiri Kočica in Kristjan Šarac.

Tudi v tujih jezikih

Po besedah glavnega urednika Aleša Ernecla je NTA medijski projekt, ki si je za dolgoročni cilj zadal ne le biti alternativa STA, temveč tudi postati nacionalna tiskovna agencija globalnih razsežnosti. Vsebina portala bo razdeljena na mnenjsko novinarstvo in poročanje, pri čemer bodo skušali avtorji »vsaj širiti pluralizem in demokracijo medijske pokrajine«, poudarja Ernecl in dodaja, da bo mogoče objave prebrati v slovenskem in več tujih jezikih.

»Večino medijskega prostora obvladuje klika, ki ji Slovenija ni intimni izbor«

»80 % medijskega prostora še vedno obvladuje politična klika, ki ji Slovenija ni intimni izbor in ki v svojih skrajnostih, ki se jih vse manj sramuje, deluje transparentno proti slovenskemu narodu, za globalne oligarhe – čeprav so je polna usta ljudi, ljudstva, naroda. A pojem naroda je zanje nekaj vsebinsko praznega, retorično orodje, s katerim se napada resnične demokrate, da se jim očita delovanje proti narodu. Narod pa so oni in njihovi,« je še poudaril Ernecl.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh