Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prispevajte za otroke in družine v stiski

Objava: 13. 03. 2019 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2019 / 13:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prispevajte za otroke in družine v stiski

Karitas in Hofer v marcu zbirata izdelke za pomoč otrokom in družinam v stiski.
Prostovoljci Slovenske karitas bodo tudi letos dva vikenda v marcu pred izbranimi Hoferjevimi trgovinami zbirali izdelke za otroke in družine v stiski.

Prispevati je mogoče:
· živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze,
· osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor, moko, testenine,
· izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po vaši izbiri.

Primerni so zgolj izdelki, ki ne potrebujejo hlajenja.

Akcija bo potekala pred izbranimi Hoferjevimi trgovinami v petek, 15. 3. 2019, in v soboto, 16. 3. 2019, ter v petek, 22. 3. 2019, in v soboto, 23. 3. 2019.

»Pomembno je, da znamo prepoznati stiske ljudi in se nanje seveda tudi odzvati. Ker skozi življenje pogosto hitimo, tovrstnih stisk sploh ne opazimo ali pa nimamo informacij, kako najbolje pomagati. Prav iz naštetih razlogov smo se pri Hoferju ponovno odločili za zbiralno akcijo. Poleg darovanja živil lahko s pomočjo prostovoljcev Slovenske karitas dobite tudi dragocene nasvete, kako ponuditi roko ljudem, ki so se znašli v socialni stiski,« so ob tej priložnosti povedali pri Hoferju.

Slovenska karitas še dodaja: »Veseli nas, da bomo z zbiralnimi akcijami pred Hoferjevimi trgovinami nadaljevali tudi v 2019. Preteklo leto smo ob pomoči posameznikov in prostovoljcev zbrali več kot 53 ton izdelkov za pomoč ljudem v stiski, kar je še en dokaz več, da Slovenci radi pomagamo. Prepričani smo, da je osveščanje ključnega pomena, da lahko ljudem v stiski zagotovimo upanje in pomoč, ko je to nujno potrebno. Tudi tokrat je naša želja, da združimo moči in pomagamo.«

Ob pomoči prostovoljcev in radodarnih posameznikov so v enakem obdobju lani zbrali skoraj 28 ton izdelkov oziroma 156 nakupovalnih vozičkov živil za otroke, osnovnih živil in izdelkov za higieno. Upamo,

Termini zbiranja v posameznih trgovinah

Slovenska karitas upa, da bodo tudi tokrat lahko s svojim prispevkom pomagali številnim otrokom in družinam ter jim poleg osnovnih živil podarili tudi upanje za lepši jutri. Vnaprej iskrena hvala za vsa darovana živila in izdelke.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh