Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Držati se Jezusa in Marije

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 15. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Držati se Jezusa in Marije

Sveti Ildefonz, vneti Marijin častilec in zagovornik njenega devištva, se je rodil okoli leta 607 v plemiški družini v Španiji.

Sveti Ildefonz, nadškof v Toledu, goduje 23. januarja

Sveti Ildefonz, vneti Marijin častilec in zagovornik njenega devištva, se je rodil okoli leta 607 v plemiški družini v Španiji. Starši so računali, da bo dosegel kariero v državniški službi, sam pa se je že zgodaj odločil, da postane redovnik. V samostanu sv. Kozma in Damijana v Toledu si je prizadeval za vestno izpolnjevanje pravil in krepostno življenje. Kmalu je postal opat, po smrti strica Evgenija pa so ga izvolili za nadškofa v Toledu. Z govori, pismi in spisi je skušal čim več ljudi pripeljati h Kristusu, nikoli vsiljivo ali nestrpno. Umrl je leta 667 v Toledu.

Življenjepisci poudarjajo, kako zelo je častil poseben Marijin praznik 18. decembra, to je veselo pričakovanje Jezusovega rojstva (iz tega se je razvila navada, da v adventu »Marijo nosijo«). Tako se je v zadnjih letih njegovega življenja zgodilo, da je na večer pred omenjenim praznikom v procesi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh