Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domače lizike

Objava: 17. 11. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2012 / 10:56

Domače lizike

V mojem otroštvu je mama vse pekla sama. Kupljenih piškotov nismo poznali, le za najbolj poceni kruh smo zjutraj stali pred trgovino, saj so bile najcenejše črne štruce maloštevilne. Le ob nedeljah popoldne je včasih spekla bel kruh. O, kako je bil slasten! Časi so se obrnili. Marsikdo peče kruh in piškote zato, ker v trgovini tako dobrega, kot ga spečeš sam, sploh ne moreš kupiti. Kaj pa bonboni in podobne drobne sladkarije? No, tu smo še na tankem ledu, brez izkušenj. Lahko pa poskusimo.

Recept je nadvse preprost. Potrebujemo le sestavine in pripomočke, eden bistvenih je termometer za kuhanje, ki omogoča merjenje čez 100 °C. Originalni recepti zahtevajo še glukoznofruktozni sirup, ki pa ga v naših trgovinah ne zasledimo. Vsem bonbončkom je skupno to, da iz sladkorja, vode in glukozno fruktoznega sirupa skuhamo sladkorni sirup, nekakšno karamelo, ki ga po želji obarvamo in dodamo aromo. Bonbon in lizika se razlikujeta le po paličici.

Delo je preprosto, le vs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh