Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovnik sotrpinu odstopil ventilator in umrl

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 03. 2020 / 08:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2020 / 14:57
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovnik sotrpinu odstopil ventilator in umrl

Nesebično dejanje italijanskega duhovnika v obdobju koronakrize.
Italijanski duhovnik je sredi najhujšega obdobja širjenja epidemije koronavirusa z nesebičnim dejanjem daroval svoje življenje za sočloveka. Kot so včeraj poročali mediji in različna družbena omrežja, je 72-letni don Giuseppe Berardelli, ki se je okužil s koronavirusom, rešil življenju prav tako okuženemu pacientu, tako da mu je odstopil svoj ventilator. Don Giuseppe je nekaj dni pozneje zaradi posledic obolenja po okužbi umrl.


Njegovo cerkveno občestvo v bližini italijanskega Bergama je napravo priskrbelo prav z namenom, da pomagajo svojemu župniku, saj v bolnišnicah na območju Bergama ventilatorjev močno primanjkuje. Don Giuseppe pa se je odločil, naj življenjsko pomembno napravo izročijo mlajšemu pacientu, ki ga sam niti ni poznal.

»Don Giuseppe je umrl kot duhovnik,« so v krajevnem časniku Araberara navedli besede negovalca, ki je poznal župnika Berardellija. Njegovo dejanje se ga je »globoko dotaknilo«. Tudi na družbenih omrežjih je bila vest sprejeta z neverjetnim občudovanjem. Eden od uporabnikov Twitterja je zapisal: »Ta človek je junak! Večina v takšnem položaju ne bi bila pripravljena odstopiti niti zvitka toaletnega papirja!«

V Italiji je zaradi koronavirusa doslej umrlo najmanj 60 duhovnikov. Mnogi so upoštevali poziv papeža Frančiška, naj bodo v teh težkih časih blizu vernikom. Večino žrtev iz duhovniških vrst beležijo v škofiji Bergamo, kjer jih je umrlo najmanj 17. Tudi sicer je ta pokrajina na severu Italije v trenutnih kriznih razmerah najbolj prizadeta.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh