Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Galerija Uffizi v Firencah uvaja poimenske vstopnice

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 08. 2018 / 07:18
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2018 / 07:41
Ustavi predvajanje Nalaganje

Galerija Uffizi v Firencah uvaja poimenske vstopnice

Izogniti se želijo močno precenjeni preprodaji vstopnic na »črnem trgu«.

Da bi se izognili močno precenjeni preprodaji vstopnic na »črnem trgu«, v galeriji Uffizi v Firencah uvajajo poimenske vstopnice. Kot je za italijanski časnik Corriere della Sera povedal direktor galerije Eike Schmidt, o tej ideji razpravljajo s stolnim muzejem v Firencah in Gallerio dell'Accademia, kjer je na ogled znameniti Michelangelov kip Davida. Za uvedbo osebnih vstopnic z imeni obiskovalcev pa je treba najprej še rešiti vprašanja o varovanju podatkov, časnik navaja pojasnilo nemškega umetnostnega zgodovinarja, ki galerijo Uffizi vodi od leta 2015.

Schmidt je pred muzejem postavil opozorilni napis, da bi turiste odvrnil od nakupa precenjenih vstopnic za obisk galerije Uffizi, ki jih preprodajalci pogosto ponujajo po dvakratni ali celo trikratni ceni.

Preprodaja prednaročenih vstopnic, s katero se obiskovalci izognejo običajnim dolgim čakalnim vrstam pred blagajno galerije ali znamenite Brunelleschijeve kupole firenške stolnice, v Firencah že dolgo predstavlja veliko težavo. Kot piše Corriere, so početje razkrinkali, ker včasih po več sto oseb s prednaročenimi vstopnicami ni prišlo v galerijo, saj imajo agencije rezervirane večje količine kart za nadaljno prodajo.

2.625 mest, ki so dnevno na voljo za ogled Brunelleschijeve kupole, je prav tako večinoma razprodanih v predprodaji, ob določenih dneh pa se s prednaročeno vstopnico pojavi le okoli četrtina turistov.

Policijska poizvedba je po navedbah Corriereja pokazala, da so v avgustu turistom preprodali celo neuporabljene vstopnice iz preteklega meseca.

Vir: Kathpress
Foto: Wikimedia Commons

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh