Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezusova pisma

Za vas piše:
Marko Rijavec
Objava: 18. 02. 2021 / 08:53
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.02.2021 / 19:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jezusova pisma

Jezusova pisma

Križev pot za otroke.

»Dragi otrok, ti si zame najpomembnejši!« FOTO: Pexels.


To so pisma z Jezusove zadnje poti, poti, na kateri je nosil križ. Napisal jih je, da bi razumeli. In da bi šli za njim tudi mi, vsak s svojim malim križem. Da bi bili hvaležni. Da bi se veselili. To je namreč vesela novica o rešitvi človeka.

1. pismo: Jezus pred sodiščem

Dragi bratec, draga sestrica, napiši nekomu lepo besedo.
Ko sem stal pred Pilatom in jeznimi ljudmi, so kričali, da sem slab človek. Ena sama beseda ubije človeka. Ena sama beseda ga ozdravi. Tista beseda, s katero nekega človeka pri sebi narediš dobrega ali slabega. Ti si dober človek.
Tvoj brat Jezus


Vse ilustracije so delo Maje Šubic.

2. pismo: Jezus dobi križ

Dragi bratec, draga sestrica, naredi si križ.
Mama in Oče sta me naučila, da imeti rad pomeni narediti tudi nekaj težkega. Nekaj tako težkega, kot nesti ta leseni križ. Jaz bom to naredil zate.
Tvoj brat Jezus

3. pismo: Jezus pade

Dragi bratec, draga sestrica, opraviči se človeku, ki si ga prizadel.
Padel sem na tla in si podrsal koleno. Vsakdo lahko pade. Vsakdo lahko naredi kaj narobe. Toda vsakdo lahko tudi vstane. Vsakdo lahko reče: »Oprosti.« In takrat se začne ljubezen.
Takrat greva skupaj po poti. Pridi!
Tvoj brat Jezus



4. pismo: Jezus sreča mamo

Dragi bratec, draga sestrica, pojdi na sprehod s svojimi starši.
Ko sem srečal mamo na svoji težki poti, mi je bilo toplo pri srcu. Lepo je bilo vedeti, da nisem sam. Da me nekdo spremlja, tudi če mi ne more pomagati. Včasih je največ, kar moremo storiti, to, da smo blizu drug drugemu. Od bližine nam je toplo. Hočem biti blizu tebe.
Tvoj brat Jezus



5. pismo: Jezus dobi Simonovo pomoč

Dragi bratec, draga sestrica, pomagaj nekomu.
Simon iz Cirene je dober človek. On pomaga meni, ker težko nosim. Jaz pomagam njemu, ker tudi on težko nosi. Ko nosimo težke stvari skupaj, so lažje. Ne, ker jih je manj, ampak ker vemo, da smo skupaj s težkimi stvarmi dobili prijatelja. Pomagaj mi. Jaz bom tebi.
Tvoj brat Jezus

6. pismo: Jezusa očisti dobra Veronika

Dragi bratec, draga sestrica, poišči v zoprnem človeku nekaj dobrega.
Tako umazan sem bil od potu, krvi in prahu. Človek je velikokrat umazan od poti, po kateri hodi, od dogodkov, od udarcev, ki mu jih zadajo drugi. Veronika pa me je obrisala. Očistila me je umazanije. Čeprav sem bil obsojenec, je poiskala v meni nekaj dobrega in lepega. In to tudi našla. Ker je v vsakem od nas. Prav v vsakem človeku. Tudi ko grešiš, sem očaran nad tvojo lepoto.
Tvoj brat Jezus



7. pismo: Jezus spet pade

Dragi bratec, draga sestrica, daj nekomu drugo priložnost.
Jaz sem spet padel. Drugi padec še bolj boli, ker pove, da prvič ni bilo naključno. Ponavljanje napak je težko, ker nam vzame pogum, da zmoremo biti boljši. Hoče nas prepričati, da smo zgube. Jaz pa verjamem vate.
Tvoj brat Jezus

8. pismo: Jezus je pozoren

Dragi bratec, draga sestrica, pozdravi vsakega človeka, ki ga srečaš.
Veliko ljudi je bilo okoli mene. Veliko ljudi, ki so trpeli tako, kot sem trpel jaz. In vsem sem namenil vsaj pogled ali prijazno besedo. Spremenili so se. Kajti tudi najslabši ljudje se spremenijo, ko jim s pozdravom in pogledom povemo, da so nekaj najbolj dragocenega na vsem svetu. To želim povedati tudi tebi. Ti si moj bratec! Ti si moja sestrica!
Tvoj brat Jezus



9. pismo: Jezus že tretjič pade

Dragi bratec, draga sestrica, zmoli kesanje.
Še enkrat sem na tleh, že tretjič, še bolj ranjen in utrujen. To pomeni, da bom še velikokrat padel. Ko boš obupan in žalosten, ko ti bo zares hudo, reci pri sebi: »Hočem živeti! Jezus je z mano!« Da boš začutil in se spomnil: vsakokrat, ko padeš, bom padel s teboj. Da bova skupaj vstala.
Tvoj brat Jezus

10. pismo: Jezusu vzamejo obleko

Dragi bratec, draga sestrica, odpovej se nečemu, kar imaš rad.
Veš, če se ti zdi nekaj bolj pomembno od ljudi, od staršev in prijateljev in vseh, s katerimi živiš, potem pomeni, da si suženj te stvari. Da nisi svoboden, ker ne moreš imeti rad. Meni so vzeli vse. Da bi mi ostal samo ti. Ti si zame najpomembnejši!
Tvoj brat Jezus

11. pismo: Jezusa pribijejo na križ

Dragi bratec, draga sestrica, izpolni obljubo.
Jaz sem ti obljubil, da bom zate naredil nekaj težkega. Da te bom imel rad, kakršenkoli že si. Zato so me pribili na križ. Ker si ne bom premislil. In da boš vedel, ko me boš videl na križu: obljubim, da bom zate naredil vse.
Tvoj brat Jezus



12. pismo: Jezus umre

Dragi bratec, draga sestrica, zahvali se.
Smrt ni strašna, niti težka, če umreš, da bi kdo drug živel. Da bi bil kdo drug srečen. Ni težka, če umreš za prijatelja. Z veseljem sem umrl zate.
Tvoj brat Jezus

13. pismo: Jezus v naročju žalostne mame

Dragi bratec, draga sestrica, obišči bolnika.
Moji prijatelji so žalostni, ker sem umrl. Na svetu je mnogo žalostnih, potrtih ljudi. Ko boš hodil po svetu, pazi, da ne pohodiš cvetlic. Bodi čuteč. Ne spreglej človeka v stiski. Jaz te nisem spregledal.
Tvoj brat Jezus



14. pismo: Jezusa pokopljejo

Dragi bratec, draga sestrica, posej seme. Potem čakaj.
V življenju je treba veliko čakati. Čakati, da dozorimo. Da takrat, ko pridemo na križišča, izberemo pravo pot. Tisto, ki prinaša življenje. Ljubezen je prava pot. In če še ni sadov, če še ni življenja, potem zaupaj in počakaj. Počakaj pomlad.
Tvoj brat Jezus


Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Mavrica.


Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh