Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj ti daje skavtstvo?

Za vas piše:
Lucija Kunavar
Objava: 04. 08. 2020 / 10:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2020 / 12:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj ti daje skavtstvo?

Kaj ti daje skavtstvo?

Skavtski način življenja je za mlade poln odgovornosti in izzivov.

Foto: Jakob Stele


Verjetno nihče izmed tistih, ki so nekoč v otroštvu ali mladosti dali skavtsko obljubo, ne sluti, kaj bo zraslo iz odločitve biti del tega velikega gibanja. Sprva je to le eden izmed krožkov, kmalu pa skavti niso več le nekaj, kamor hodiš, temveč nekaj, kar si. Niso več le hobi, ampak postanejo način življenja.

Veliko sposobnosti, najprej pa prečudovite ljudi

»Skavtstvo daje, čeprav sem kot volčič, izvidnik in popotnik zaključil pot iskanja čudovitih razgledov in ustvarjanja norih spominov. Daje mi tudi danes, ko imam ob že naštetem možnost opazovanja sveta na čisto drugačen način. Kot starejšemu bratu (voditelju) mi omogoča spremljanje mlajših generacij, od katerih se lahko neskončno naučim. Omogoča mi zaupanje, da bodo mlajše generacije še bolje skrbele za svet. Daje mi prostor, v katerem urim svoje voditeljske in menedžerske sposobnosti na vseh ravneh. Najprej pa mi daje prečudovite ljudi in kaže pot do narave in Boga,« pravi 27-letni Nejc Kurbus.

Kakšno bogastvo skavtstvo daje mladim za vse življenje, si preberite v novi številki priloge Naša družina. Prebrali boste lahko:
- kako je odraščati, kot skavt in
- kakšne vrednote ti da skavtsko življenje.


Preberite tudi:
- Slovenski skavti praznujejo 30 let

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh