Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoličan v sodobnem svetu

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 10. 06. 2020 / 13:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2020 / 08:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoličan v sodobnem svetu

Ameriška trilogija Briana J. Gaila Brez očeta, Brez matere in Brez otrok je navdušila bralce tudi v Sloveniji.

Ameriška trilogija Briana J. Gaila Brez očeta, Brez matere in Brez otrok je navdušila bralce tudi v Sloveniji. Trilogija obravnava izzive, s katerimi se spoprijemajo katoličani v sodobnem svetu, ter odpira sodobna vprašanja etike in pravih odločitev. Knjige postavljajo katoličana v situacije, ki niso lahke, in nekako ponuja osebno življenjsko pot katoličana od spočetja prek življenjskih prelomnic, tudi ločitve, do prihodnosti naše družbe.

Med karanteno, ko smo morali biti doma, so lahko na površje stopile razne težave v družini. Takšne opisujejo liki v omenjenih romanih svojemu župniku, glavne dileme pa se bolj kot na zasebne težave med družinskimi člani osredotočajo na širša družbena vprašanja družine, kot so kontracepcijske tabletke (Brez očeta), umetna oploditev (Brez matere) in splav (Brez otrok). Vsako knjigo trilogije lahko berete posebej, ne nujno kot nadaljevanje.

Skozi zgodbe družine v različnih časovnih obdobjih brez zadržkov prikaže avtor težave in v tretji knjigi Brez otrok tudi apokaliptične napovedi, ki bi se lahko uresničile v svetu brez Boga oz. v svetu, v katerem želi človek prevzeti njegovo vlogo in ustvarjati človeka po svoji meri. Vendar se trilogija konča z optimizmom, saj se Bog ne bo nikoli ne bo odvrnil od ljudi, četudi bi se ljudje požvižgali nanj.

Knjige nagovarjajo predvsem kristjane, da bi razmislili o sodobnih družbenih vprašanjih in se zavedali, da smo vsi poklicani, da se darujemo drugemu in spoštujemo drug drugega. Biti kristjan v sodobnem svetu zahteva tudi pogum, da stopimo in spregovorimo o svojem pogledu, svojih prepričanjih in dvomih. Brian J. Gail želi vsem sporočiti, da nam ni treba vsega molče sprejeti, temveč lahko jasno povemo svoje mnenje.

Napete zgodbe, ki na trenutke delujejo že kar kot kriminalke, vas bodo posrkale vase in vas spodbudile k razmišljanju in odzivu na določene situacije.


Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh