Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Moč hvaležnosti

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 04. 11. 2020 / 12:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.11.2020 / 12:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Moč hvaležnosti

Komentar: Moč hvaležnosti

Hvaležna sem tudi za vas, dragi bralci: za vse dobro, ki ga storite, in da nas berete, spodbujate in podpirate.

Sveti Pavel nas poziva, naj se v vsem zahvaljujemo, v bogastvu in revščini, v blaginji in stiski. FOTO: Tatjana Splichal



Smo pred zahvalno nedeljo, ki jo bomo letos praznovali v stiski. Obilje pisanih jesenskih pridelkov, ki smo jih vsako leto prinesli k oltarju, da bi se Bogu zahvalili za vse, kar nam je v tem letu podaril, bo zamenjala prazna cerkev. Vsaj zakramente še lahko prejemamo. Evharistija pomeni zahvaliti se, kako pomenljivo. Sveti Pavel nas poziva, naj se v vsem zahvaljujemo, v bogastvu in revščini, v blaginji in stiski. Ne le, da je to Božja volja za nas, pač pa je to tudi pot k sreči.

Ann Voskamp v knjigi Tisoč darov opisuje svoje duhovno potovanje, ki se je začelo, ko je iz obupa in občutka praznosti v vsakdanjem življenju začela načrtno pisati seznam stvari, za katere je hvaležna. Želela je zapisati tisoč darov. Ko se je daljšal seznam, se je njeno življenje polnilo z občutkom obdarjenosti in polnosti, kljub temu da se zunanje okoliščine niso spremenile. Tudi ko se je zgodila delovna nesreča njenemu sinu, jo je zmogla sprejeti v duhu hvaležnosti. Zahvaljevanje nam dá moč, da se spoprimemo tudi s težavami in se veselimo v dobrem in ga ne jemljemo za samoumevno.

Za koga in za kaj ste hvaležni vi? Jaz sem hvaležna tudi za vas, dragi bralci: za vse dobro, ki ga naredite, pa tudi da nas berete, spodbujate in podpirate. To nikakor ni samoumevno. Hvala vam.
_ _ _

*Prispevek je uvodnik v novi Naši družini (45/2020), ki jo lahko prelistate TUKAJ.*

*Naša družina na facebooku TUKAJ.*
_ _ _

PREJŠNJI UVODNIKI:

Koronajesen

Župnija kot dom

Strah in Bog

Razpoka

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh