Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lani skoraj 100 napadov na kristjane v Nemčiji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 02. 2018 / 11:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2018 / 11:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lani skoraj 100 napadov na kristjane v Nemčiji

Rezultat: umor, požig in številne telesne poškodbe.

V lanskem letu so v Nemčiji zabeležili skoraj sto ciljnih napadov na kristjane, med njimi umor, devet telesnih poškodb in požig, kot so poročali nemški mediji in se ob tem sklicevali na podatke nemškega Zveznega urada za kriminalistiko. V približno četrtini primerov so bili napadi usmerjeni na cerkve in krščanske simbole. V najmanj 14 primerih so prosilci za azil in begunci storili »krščanstvu sovražna kazniva dejanja«. Do umora je prišlo aprila 2017 v mestu Prien ob Kimskem jezeru in ga trenutno obravnavajo na sodišču.



Bavarski notranji minister Joachim Herrmann je v pogovoru za medije dejal, da integracija v Nemčiji pomeni »brez kdaj in ali« sprejemati kulturo zahodno-krščanskih vrednot. »Kdor želi živeti tukaj, se mora nujno odpovedati krščanstvu sovražni miselnosti«, je pojasnil Herrmann in dodal: »Sicer v naši deželi ni dobrodošel.« To ni le želja, izrečena beguncem, ampak »nujna zahteva«.

Politik v nemškem parlamentu, Ansgar Heveling, je pozdravil dejstvo, da je zdaj znana razsežnost napadov. Po njegovem mnenju je število 100 kaznivih dejanj, naperjenih proti kristjanom, »zelo alarmantno«. Pomembno je storiti vse, kar je mogoče za zaščito kristjanov in krščanskih ustanov. Te napade je treba ostro in dosledno kazensko preganjati. Če obstajajo »luknje v zakonu«, zaradi katerih bi se storilci lahko izognili kazni, »jih je treba zakrpati, ko je bilo to storjeno ob antisemitskih napadih«.

Vir: Kathpress
Foto: Wikimedia Commons

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh