Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Libanonski kardinal znova kritičen do političnega vodstva

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 06. 2021 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2021 / 13:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Libanonski kardinal znova kritičen do političnega vodstva

Libanonski kardinal znova kritičen do političnega vodstva

Patriarh Rai: politika je iz Libanoncev naredila zapostavljen narod, ki mora prosjačiti.

Libanonski kardinal Bechara Rai FOTO: Vatican Media

Po besedah maronitskega patriarha kardinala Bechare Raia je vse upanje libanonskega naroda trenutno usmerjeno v Cerkev, potem ko so ljudje zaradi številnih razočaranj in udarcev povsem izgubili zaupanje v politiko in oblast. Za Cerkev »ta grenka moralna stvarnost« predstavlja dolžnost, da bo prek svojih ustanov »nadoknadila in uravnovesila odpoved države in njenih odgovornih do vseh libanonskih državljanov«, je ob odprtju rednega letnega zasedanja sinode maronitske Cerkve na svojem sedežu v mestu Bkerke pri Bejrutu dejal patriarh Rai, voditelj največje krščanske skupnosti v Libanonu.

Kardinal Rai je političnemu vodstvu države že večkrat očital, da so odgovorni iz Libanoncev naredili zapostavljen narod, ki mora prosjačiti. Cerkev preprosto ne sme molče in nedejavno opazovati, ko se »narodu dogajajo politične, socialne in eksistencialne krivice, ko se jim odreka hrano in zdravila, njihove temeljne človekove pravice, predvsem pa možnost, da bi v domovini lahko delali za preživetje in živeli v dostojanstvu«.

Kam gre moja Cerkev?

Kot poroča avstrijski Kathpress, je rdeča nit tokratnega zasedanja sinode maronitske Cerkve »Kam gre moja Cerkev?« V tednu dni bodo udeleženci zasedanja, maronitski predstavniki iz Libanona in diaspore, po navedbah patriarha razpravljali o aktualnih vprašanjih maronitske Cerkve v državah, v katerih je ta navzoča.

Iz Vatikana pa so pred dnevi sporočili, da se papež Frančišek želi srečati s predstavniki vseh krščanskih Cerkva v Libanonu, ki naj bi se 1. julija letos zbrali v Vatikanu. Sveti oče se želi z njimi posvetovati o ukrepih za izboljšanje razmer v državi in moliti za mir.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh