Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priznanje skavtoma za predanost in čut za sočloveka

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 30. 11. 2020 / 10:17
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2020 / 15:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priznanje skavtoma za predanost in čut za sočloveka

Priznanje skavtoma za predanost in čut za sočloveka

Naj prostovoljec in naj mladinska voditeljica leta 2019.

Med prejemniki priznanj Prostovoljec leta tudi dva skavta. FOTO: Maja Krajnc, Facebook Skavtinje in skavti

Mladinski svet Slovenije je minuli teden razglasil letošnje prejemnike priznanj v natečaju Prostovoljec leta 2019. Med njimi sta tudi dva skavta. Voditelj Miha Ivanetič iz stega Črnomelj 1 je na predlog Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov prejel priznanje Naj prostovoljec leta 2019 v starostni skupini 20-29 let.

Miha Ivanetič je bil v lanskem letu izjemno aktiven, opravil je kar 900 prostovoljskih ur. Pri tem je vodil lokalno skupino mladih skavtov ter lani posebej aktivno lokalno enoto skavtov. Vodi tudi skupino, ki organizira obsežen vsakoletni projekt Luč miru iz Betlehema, pri čemer je prevzel številne odgovornosti.


Miha Ivanetič in Mirjam Tolar. FOTO: osebni arhiv

Mirjam Tolar iz stega Železniki 1 pa je prejela priznanje Naj mladinska voditeljica leta 2019. v lanskem letu je opravila kar 800 ur prostovoljskega dela pri skavtih, kjer je delovala kot vodja lokalne enote, kot prostovoljka izobraževanj in gradiv na državni ravni. Bila je tudi vodja partnerskega projekta s Karitas, aktivna pa je bila tudi pri sodelovanju z drugimi strukturami, med drugim v občinskem svetu za mladinsko dejavnost.



Izredne okoliščine razglasitve tečaja

Natečaj Prostovoljec leta se je letos odvijal v prav posebnih okoliščinah. Običajno je razglasitev nagrajencev potekala junija v obliki velike prireditve na Brdu pri Kranju, kjer je izbrane prejemnike gostil častni pokrovitelj natečaja predsednik RS Borut Pahor.

Letos je takšno prireditev preprečila epidemija, zato so jeseni z izbranimi prostovoljkami, prostovoljci in organizacijami posneli prispevke. V natečaj je letos prispelo 177 prijav, od tega 128 za posameznike in 49 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke.

---
PREBERITE TUDI:
- Luč miru iz Betlehema tudi v koronaletu po vsej Evropi
- Mariborski skavti pomagali v UKC Maribor

Nalaganje
Nazaj na vrh