Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Program papeževega obiska na Tajskem in Japonskem

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 19. 11. 2019 / 09:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.11.2019 / 07:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Program papeževega obiska na Tajskem in Japonskem

Program papeževega obiska na Tajskem in Japonskem

Sveti oče nocoj odhaja na svoje 32. apostolsko potovanje.

Papež Frančišek bo med 19. in 26. novembrom na svojem 32. apostolskem potovanju obiskal Tajsko in Japonsko.

Nocoj ob 19. uri bo z rimskega letališča Fiumicino poletel proti Bangkoku, kjer ga jutri po krajevnem času pričakujejo ob 12. uri in 30 minut. Sreda popoldne bo namenjena počitku, uradni program pa se začne v četrtek zjutraj.

Ob 9. uri je predvidena sprejemna slovesnost na dvorišču vladne hiše v Bangkoku, sledi srečanje s predsednikom vlade v slonokoščeni sobi vladne hiše, nato srečanje s predstavniki oblasti, civilne družbe in diplomatskim zborom v dvorani svetih mučencev vladne hiše, kjer bo papež zbrane nagovoril.

Po srečanju s predstavniki oblasti bo Frančišek obiskal vrhovnega patriarha budistov v budističnem templju Wat Ratchabophit Sathit Maha Simaram. Zatem se bo srečal z zdravstvenim osebjem bolnišnice Saint Louis, sledil pa bo zaseben obisk bolnikov in osebja v omenjeni bolnišnici.

Po kosilu v apostolski nunciaturi bo papež zasebno obiskal njegovo svetost kralja Maho Vajiralongkorna »Ramo X.« v kraljevi palači, ob 18. uri pa bo obhajal slovesno sveto mašo na narodnem stadionu v Bangkoku in zbrane tudi nagovoril.

V petek, 22. novembra, se bo v Bangkoku srečal z duhovniki, redovniki, redovnicami, semeniščniki in katehisti v župniji sv. Petra ter jih nagovoril, sledilo bo srečanje s škofi Tajske in Zveze azijskih škofovskih konferenc v svetišču blaženega Nicholasa Boonkerda Kitbamrunga, prav tako s papeževim nagovorom.

Tik pred poldnevom se bo sveti oče v omenjenem svetišču zasebno srečal s člani Družbe Jezusove, popoldne pa je predvideno srečanje s krščanskimi voditelji in voditelji drugih verstev na univerzi Chulalongkorn s papeževim nagovorom.

Ob 17. uri bo papež obhajal sveto mašo z mladimi v stolnici Vnebovzete v Bangkoku in zbrane tudi nagovoril.

V soboto, 23. novembra, bo Frančišek po poslovilni slovesnosti na bangkoškem vojaškem letališču poletel proti Tokiu. Po sprejemni slovesnosti se bo v večernih urah v apostolski nunciaturi srečal z japonskimi škofi in jih nagovoril.

V nedeljo, 24. novembra, bo papež iz Tokia poletel proti Nagasakiju, kjer bo ob prihodu predstavil svoje sporočilo glede jedrskega orožja v Parku epicentra atomske bombe. Nato se bo poklonil spominu svetih mučencev na griču, kjer stoji spomenik, pozdravil zbrane goste in zmolil opoldansko molitev angelovega češčenja.

Po kosilo na nadškofiji je ob 14. uri na programu sveta maša na basebalskem igrišču v Nagasakiju z nagovorom papeža Frančiška. Iz Nagasakija bo sveti oče poletel proti Hirošimi, kjer je ob 18. uri in 40 minut predvideno srečanje za mir v Spominskem parku za mir. Papež bo zbranim predstavil svoje sporočilo, nato pa se v večernih urah vrnil v Tokio.

V ponedeljek, 25. novembra, se bo sveti oče v Tokiu srečal z žrtvami treh katastrof v kongresnem centru Bellesalle Hanzomon in jih tudi nagovoril. Sledi zasebni obisk pri cesarju Naruhitu v cesarski palači, nato pa srečanje z mladimi s papeževim nagovorom v stolnici Svete Marije.

Po kosilu s papeškim spremstvom v apostolski nunciaturi je ob 16. uri na programu sveta maša v tokijski športni dvorani z nagovorom papeža Frančiška, po maši sledi srečanje s predsednikom vlade v Kantei in zatem srečanje s predstavniki oblasti in diplomatskim zborom. Papež bo svoje gostitelje znova nagovoril.

V torek, 26. novembra, bo sveti oče ob 7. uri in 45 minut zasebno obhajal sveto mašo s člani Družbe Jezusove v kapeli kulturnega središča Univerze Sophia, sledil bo zajtrk in zasebno srečanje s člani jezuitskega kolegija Massimo univerze Sophia. Po srečanju bo obiskal ostarele in bolne duhovnike na univerzi Sophia. Ob 10. uri je predviden obisk univerze Sophia s papeževim nagovorom.

Po poslovilni slovesnosti na mednarodnem tokijskem letališču Haneda ob 11. uri in 20 minut bo papež poletel proti Rimu, kjer ga pričakujejo v popoldanskih urah.

Papež Frančišek je pred odhodom v Azijo prebivalcem Tajske in Japonske poslal posebni video sporočili.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh