Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se vidimo na Slovenskem knjižnem sejmu!

Objava: 15. 11. 2019 / 08:24
Oznake: Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2023 / 11:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Se vidimo na Slovenskem knjižnem sejmu!

Se vidimo na Slovenskem knjižnem sejmu!

Si že pripravljate urnik za Slovenski knjižni sejem? Poglejte, kaj založba Družina organizira za vas.

Največji dogodek ljubiteljev knjig, Slovenski knjižni sejem v Cankarjevem domu odpira svoja obzorja v svet pravljic, zgodovine, kulinarike, družbe in znanja. Za raznolikost vedno znova poskrbimo tudi pri založbi Družina. Obiščite Družinino stojnico med 26. novembrom in 1. decembrom. Obljubljamo vam pestro ponudbo knjig in vas vabimo na dogodke, ki smo jih pripravili v sodelovanju z avtorji, pisci spremnih besed ter ostalimi gosti.

Vabljeni na Slovenski knjižni sejem!

SREDA, 27. NOVEMBRA:

* KULINARFEST POGAČA ZA VRTNE OBISKOVALCE:
 ob 16.30


Svet vrtnih živali

Ivan Esenko, fotograf, avtor številnih naravoslovnih knjig, člankov ter kolumnist in sodelavec ljubljanskega Živalskega vrta nam bo približal živahne vrtne obiskovalce, ki nas razveseljujejo vse leto. Zanje bomo pripravili hrano za prezimovanje. Delavnico bo povezovala Patricia Kociper.

DEBATNA KAVARNA ZABLODE, PREVARE, HUJSKAŠTVA:
 ob 19. uri


 Misleci nove levice


Scruton prinaša redkega duha polemike, ki implicira pozorno branje, ki ne vodi v obnovo in ponavljajoče se hvalnice kultnih avtorjev, temveč v premišljevanje o koherentnosti in vrednosti njihovih izpeljav. Ob knjigi britanskega filozofa Scrutona, bodo na glas razmišljali filozofi in publicisti s piscem spremne besede Aljošem Kravanjem.

 ČETRTEK, 28. NOVEMBRA:


FORUM ODER HOMERSKE HIMNE:
 ob 16. uri


Homerske himne so za sodobnega bralca poleg izjemne literarne vrednosti dragocen vir znanja o grškem mitološkem izročilu in o njegovi povezavi z nekaterimi kulti in rituali. Napisane so v umetelnem jeziku in tu in tam prehajajo tudi na področje komičnega. Prevod Homerskih himen slovenskemu bralcu prvič ponuja temeljno delo starogrške književnosti v celoti. V njihov ritem bomo stopili ob antični glasbi, ki jo bo izvajal Boris Šinigoj.

 * KULINARFEST 
DO ZDRAVJA Z MARIO TREBEN:
 ob 18. uri




Kako pravilno uporabljati zdravilna zelišča pri boleznih, kako se spopadati z alergijami in stresom? Na ta vprašanja odgovarja Maria Treben, že pokojna, a v svojih knjigah živa avstrijska zeliščarica. S svojimi recepti navdušuje posameznike za spoznavanje zdravilnih učinkovin zelišč, ki rastejo v našem domačem okolju. Preprosti domači recepti, ki jih lahko uporabi vsak izmed nas. Nekaj njenega znanja nam bo predal mag. Klemen Križaj iz zeliščne lekarne p. Simona Ašiča.

PETEK, 29. NOVEMBRA:


DEBATNA KAVARNA POGUMNO V SVOBODO:
 ob 15. uri


Blessing Okoedion so pod pretvezo, da bo opravljala pošteno delo, pripeljali v Evropo, nato pa jo prisilili v prostitucijo. Kakšne so moderne oblike suženjstva in kako se lahko proti njim borimo? Strokovna sodelavka Karitas Suzana Čajić nam bo dala vpogled v svoj boj proti trgovini z ljudmi. Z njo in drugimi zanimivimi gosti se bo pogovarjala Barbara Kastelec.

Intervju z Blessing Okoedion si boste lahko prebrali tudi v novi številki revije Praznična.

PISATELJSKI ODER SVETLOBNICA:
 ob 19. uri


Založba Družina je že peto leto zapored razpisala nagradni natečaj za literarno nagrado svetlobnica, s katero želi spodbuditi izvirno slovensko leposlovje s področja romanopisja, poezije, dramatike ali literarne esejistike. Založba bo izbrano knjižno delo izdala in ga posebej promovirala v letu izida.

Predstavila bo nagrajenko Karmen Jenič in njen roman Orientiraj se po soncu.



SOBOTA, 30. NOVEMBRA:

 * KULINARFEST 
HILDEGARDINO ZDRAVILSTVO OD A DO Ž:
 ob 13.30


Starodavna sv. Hildegarda, nemška opatinja, imenovana tudi čudo 12. stoletja, je še danes odmevno ime v svetu zdravilstva. Spada med prve nemške naravoslovke in zdravnice ter razbija mit, da so bile srednjeveške ženske zaprte med štiri stene. Hildegardo nam bosta približala urednica Alenka Lobnik in pisec spremne besede, farmacevt Janez Špringer.


FORUM ODER VRATA, OKNO, OBOKI:
 ob 16.30


Sprehodili se bomo skozi verze ene največjih ruskih pesnic Olge Aleksandrovne Sedakove. Njena poezija je v svojem bistvu globoko religiozna, metafizična, prepredena s krščanskim etosom in humanističnim doživljanjem sveta.

V občutenje ruske duše nas bo popeljala solistka Manca Izmajlova, svet ruske poezije pa nam bo odstrl Brane Senegačnik.

 NEDELJA, 1. DECEMBRA:


DEBATNA KAVARNA USODA GENIJA:
 ob 15. uri


Ob knjigi Balada za Georga Henycha Viktorja Paskova bo tekla beseda o usodi (umetniškega) genija v svetu povprečnežev, v katerem je vedno nerazumljen in zaničevan. Zakaj to besedilo 30 let po izdaji postaja prava klasika bolgarske književnosti in v čem je brezčasnost njegovega sporočila? Posebej slovensko kulturno občinstvo bo znalo subtilno občutiti dramatičnost genijevega položaja v usodi majhnih narodov. Odgovore nam bosta poskušala podati prevajalka Namita Subiotto in pisec spremne besede Ljudmil Dimitrov.



Prelistajte tudi Družinin Knjižni katalog.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh