Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski skavti praznujejo 30 let

Za vas piše:
K. C.
Objava: 31. 03. 2020 / 13:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2020 / 13:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski skavti praznujejo 30 let

Slovenski skavti praznujejo 30 let

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov praznuje danes, 31. marca, 30. obletnico delovanja.

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov praznuje 31. marca 30. obletnico delovanja. Praznovanje žal ni takšno, kot bi lahko bilo, kljub ukrepom proti druženju pa skavti na svoje dolgoletno poslanstvo niso pozabili.



Ob 30. obletnici so pripravili videoposnetek, ki si ga lahko ogledate spodaj. Prav tako ne bo manjkala skavtska maša. Udeležili se je bodo lahko prek profila na Facebooku Skavtinje in skavti. Na današnji dan jo bo ob 20.30 uri vodil generalni duhovni asistent Janez Kobal.



V sporočilu za javnost so skavti pogledali v svoje dosedanje delo in ugotovili, da so v 30 letih postali močna vzgojna organizacija, številčno največja do sedaj, saj že več kot 5.300 aktivnih članov druži skavtska obljuba. Poleg tega pa ocenjujejo, da je pri skavtski zgodbi sodelovalo vsaj 30.000 ljudi.


Brez panike, fotografija je iz arhiva.

V 30-ih letih smo se povezovali z različnimi sorodnimi organizacijami v Sloveniji in tujini, pripomogli k boljši družbi brez predsodkov z družbeno odgovornimi projekti in služenjem, skrbeli in mislili na druge, skrbeli za zdravje, se učili živeti z naravo in v njej ter kot del Civilne zaščite pomagali ob vseh večjih naravnih nesrečah v Sloveniji. Prav tako svojo obljubo kot prostovoljci izpolnjujejo tudi v teh težkih časih.

Skavtska obljuba

»V danem trenutku, ko je tako težko kar koli obljubiti, skavti še vedno obljubljamo zvestobo Bogu in domovini ter pomoč sočloveku. Obljuba je nekaj, kar nosimo v srcu na vsakem koraku, tudi ko smo brez rutke in kroja,« so zapisali. »Upamo in verjamemo, da bomo še naprej s skupnimi močmi in sodelovanjem soustvarjali Slovenijo, boljši svet. Veseli smo, da lahko z dobrimi deli in služenjem družbi aktivno oblikujemo slovensko in mednarodno stvarnost.«

Hvala vam, skavti, za vaše prostovoljno delo in čestitke ob 30. obletnici.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh