Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan pripravlja virtualno konferenco s proizvajalci cepiv

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 04. 2021 / 09:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2021 / 09:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan pripravlja virtualno konferenco s proizvajalci cepiv

Vatikan pripravlja virtualno konferenco s proizvajalci cepiv

Med udeleženci ameriški imunolog Fauci ter vodje koncernov Pfizer in Moderna.

Ameriški imunolog Anthony Fauci FOTO: Vatican Media

Vatikan sredi epidemije koronavirusne bolezni v sodelovanju z ameriško fundacijo prireja mednarodno konferenco o človeških in kulturnih posledicah sodobnega razvoja na področju medicine. Na seznamu govorcev na virtualnem srečanju, predvidenem med 6. in 8. majem letos, so med drugim ameriški zdravnik in imunolog Anthony Fauci ter direktorja koncernov za proizvodnjo cepiv Pfizer in Moderna, Albert Bourla in Stephane Bancel. Kot so včeraj še sporočili iz Vatikana, navaja avstrijski Kathpress, bo papež Frančišek vse udeležence ob koncu zasedanja nagovoril v video sporočilu.

Konferenca naj bi v razpravi povezala znanstvenike z različnih strokovnih področij, etike, verske voditelje, varuhe pravic pacientov, politike in človekoljube. Na seznamu več kot 110 govorcev so še vodje oddelkov za zdravje pri podjetjih Google in Microsoft, znanstveniki z univerze John Hopkins in drugih vodilnih visokošolskih ustanov, pa tudi predstavniki različnih verskih skupnosti, recimo mormonov, ter kardiologa Dale G. Renlund in Deepak Chopra, ki spodbuja uporabo alternativne medicine.

Okrogla miza o odnosu med vero in duhovnostjo ter zdravjem in dobrim počutjem posameznika in družbe

Udeleženci bodo spregovorili o najnovejših dognanjih in prebojih na področju medicine, zdravstvene oskrbe in preprečevanja bolezni, med temami razprav so tudi »človeške implikacije« in kulturni učinki tehnološkega napredka. Organizatorji bodo priredili tudi okroglo mizo z naslovom »Mostovi med znanostjo in vero«, s ciljem, da raziščejo odnos med vero in duhovnostjo ter zdravjem in dobrim počutjem posameznika in družbe. Poleg seveda sodi tudi odnos med umom, telesom in dušo.

Konferenco z naslovom »Exploring the Mind, Body and Soul« (Raziskovanje uma, telesa in duše) prireja Papeški svet za kulturo pod vodstvom kardinala Gianfranca Ravasija v sodelovanju s Cura Foundation, ustanovo s sedežem v New Yorku, ki se ukvarja z zdravstveno-političnimi vprašanji. Srečanje je namenjeno duhovnikom, zaposlenim v zdravstvu in študentom katoliških univerz po vsem svetu, gre pa za peto tovrstno zasedanje na vatikansko pobudo. (https://vaticanconference2021.org/)

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh