Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski muzeji se znova odpirajo 3. maja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 04. 2021 / 13:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2021 / 11:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanski muzeji se znova odpirajo 3. maja

Vatikanski muzeji se znova odpirajo 3. maja

S strogimi higienskimi ukrepi in močno omejenim številom obiskovalcev.

FOTO: Vatican Media

Vesela vest za ljubitelje umetnosti (zaenkrat predvsem v Italiji): Vatikanski muzeji se 3. maja znova odpirajo za obiskovalce. Zbirke vatikanskih umetnin si bo mogoče ogledati ob predhodni rezervaciji obiska (https://tickets.museivaticani.va/home) v določenem časovnem okviru, je po navedbah spletnega portala Vatican News sporočilo vodstvo muzejev.

Vstop v prostore ustanove bo mogoč vsake pol ure in le za omejeno število obiskovalcev. Ves čas ogleda bodo morali obiskovalci nositi zaščitne maske. Kakršno koli kršenje varnostnih ukrepov bodo nemudoma prijavili in kršitelja napotili iz prostorov, so še sporočili. Podobni ukrepi veljajo tudi za obisk vatikanskih vrtov. Število obiskovalcev za vodene skupine tako v muzejih kot vrtovih je omejeno na dvajset oseb. Bazilika sv. Petra in Sikstinska kapela zaenkrat ostajata zaprti za oglede obiskovalcev.

Vatikanski muzeji so bili v obdobju koronakrize že lansko leto zaprti od začetka marca do meseca junija in nato spet od novembra do februarja letos, sredi marca je sledilo novo zaprtje. Muzeji so doslej s prodajo vstopnic občutno prispevali k financiranju cerkvenega vodstva in zaradi zaprtja so prihodki na tem področju močno upadli.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh