Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj Bog ljubi nepopolne?

Objava: 16. 12. 2019 / 12:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2019 / 12:48
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zakaj Bog ljubi nepopolne?

V zadnji letošnji številki revije Božje okolje smo se vprašali, zakaj Bog ljubi nepopolne.
V zadnji letošnji številki revije Božje okolje smo se vprašali, zakaj Bog ljubi nepopolne.

Božja popolnost, ki je konec decembra vstopila v telo krhkega otroka, je okoli sebe zbrala precej nepopolno druščino. Prišla pa je tudi za tiste, ki mislijo, da s tem nimajo težav. Le Bog iz vseh naših napak, nedoslednosti in uboštva dela popolno zgodbo, pišem v uvodniku. Klemen Kastelic piše o napetosti med ubogo stvarnostjo in ideali, Ana Pirnat pa o iskanju (ne)popolnosti v vsakdanu.

Nepopolnost je priložnost, saj v nas odpre hrepenenje po Bogu, pove dr. Janez Vodičar. Anja Kastelic piše o Bogu, ki se sklanja k nogam, Marija Krebelj pa o svetnikih, ki so sprejeli in z Božjo pomočjo živeli lastno nepopolnost. Sledi Majino pričevanje o tem, kako ji zaradi skropuloznosti nikoli ni uspelo izpeljati moralno popolnega dne, ko bi bila gotova, da je Bog zadovoljen z njo. Zgodovinar dr. Metod Benedik, mag. Branko Cestnik in Gregor Čušin vsak na svoj način spregovorijo o janzenizmu.

Da je bila skušnjava, da bi si iz strahu zapravil večnost, izziv tudi za svetega Tomaža Mora, je o njem zapisala zgodovinarka Lilijana Žnidaršič Golec. Preberite tudi anketne odgovore staršev predšolskih otrok o tem, kaj si želijo od župnije. Veliki duhovni boj je potreben, da osvojimo tri vrline, poudarja p. Janez Poljanšek. Bogu sem postavljal predrzna vprašanja, o svojem spreobrnjenju zapiše poljski producent Rafał Porzeziński. Katarina Ropret se je s p. Silvinom Kranjcem pogovarjala o izzivih katehumenov. Silva Volčič opisuje pot iskanja svojega mesta v življenju, na vprašanja v rubriki Osebno pa je tokrat odgovarjal jezuit p. Vladimir Kos.


Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh