Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zmagovalka prejela svetlobnico

Za vas piše:
K. C.
Objava: 30. 11. 2018 / 14:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2018 / 09:48
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zmagovalka prejela svetlobnico

Svetlobnico je prejela Karmen Jenič za roman Orientiraj se po soncu.

V galeriji Družina je bila v petek, 30. novembra, podeljena nagrada svetlobnica 2018. Prejela jo je Karmen Jenič za roman Orientiraj se po soncu. Zmagovalka je bila razglašena na Slovenskem knjižnem sejmu, vendar se podelitve žal ni mogla udeležiti. Poleg zmagovalke je bila za svetlobnico nominirana tudi pesniška zbirka Tišina križa avtorice Zdenke Sušec.

Utemeljitev za nominacijo romana Orientiraj se po soncu

»Po mnenju žirije je zgodba zanimiva iz več vidikov: naj je izmišljena ali ne, deluje kot resnična podoba neke družine ter življenja učencev in učiteljev na neki osnovni šoli. Dogajanja med učenci v razredu, pa tudi različni odnosi učiteljev do njih so opisani prepričljivo, podobno tudi njihovi značaji … Člani komisije smo prepričani, da je avtorica ustvarila delo, ki ga bodo z zanimanjem jemali v roke starši, učitelji in, tako upamo, tudi učenci.« Komisija je še zapisala, da je nagrajeni roman knjiga z aktualno vsebino, napisan iz dveh zornih kotov: z vidika učenca, ki doživlja travmo, jo premaga in nazadnje najde izhod, in z vidika učiteljice, ki razume njegovo sprva škandalozno, protestniško vedenje, a mu pomaga prebuditi pozitivno dojemanje sošolcev in učiteljev oziroma okolice sploh.«

Razpis opazila na spletni strani Družine

V videih si oglejte podelitev nagrade in kratek pogovor z nagrajenko, ki je med drugim povedala, da je razpis za svetlobnico opazila na spletni strani Družine.

Foto: Tatjana Splichal

Podelitev nagrade



Pogovor z nagrajenko


Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh