Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

30 let Republike Slovenije

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 06. 10. 2021 / 12:41
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.10.2021 / 12:47
30 let Republike Slovenije

30 let Republike Slovenije

Tematska številka revije SLO. Časi kraji ljudje z naslovom 30 let Republike Slovenije je hkrati tudi katalog razstave v Muzeju novejše zgodovine Slovenije

Založba Družina je izdala tematsko številko revije SLO. Časi kraji ljudje, ki je hkrati tudi katalog razstave Republika Slovenija 30 let v Muzeju novejše zgodovine Slovenije (MNZS), ki so jo postavili junija, ob 30. obletnici osamosvojitve.

Tematsko številko revije SLO z naslovom 30 let Republike Slovenije so v muzeju predstavili 22. septembra. Zaokrožuje zgodbo tridesetih let samostojne države, uredil jo je dr. Jože Dežman, obsega 130 strani velikega formata ter je izjemno bogato ilustrirana s fotografijami in grafikoni. K projektu in snovanju je urednik pritegnil številne ustanove in posameznike, strokovnjake najrazličnejših področij, od politike do gospodarstva, od zdravstva do šolstva, od športa do vsakdanjega življenja. Prispevke je objavilo kar 26 avtorjev, vsi so strokovnjaki na svojih področjih. Teme so predstavljene kratko in jedrnato, na enciklopedijski način. Revija oziroma katalog je zato prava zakladnica podatkov.

Revija in katalog

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh