Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismo

Rudi Koncilija
Za vas piše:
Rudi Koncilija
Objava: 29. 04. 2021 / 11:20
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2004 / 10:18
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Pismo

"Danes se je to Pismo izpolnilo" (Lk 4,21).

Jezusovo opozorilo na Sveto pismo je presunljivo, ker se tam zapisane besede izpolnjujejo "danes" na Njem, ki govori tu, v domači shodnici v Nazaretu, svojim sovaščanom. Izpolnjujejo se starozavezne napovedi o Odrešeniku. Ko prinaša "blagovest ubogim", se Božje besede Svetega pisma izpolnjujejo tudi na ljudeh.

Enako presunljivo je, da se zapisane besede Svetega pisma izpolnjujejo "danes" na nas. Danes na meni, na tebi. Presunljivo je izkusiti, da je Sveto pismo napisano prav zame, prav zate.

Lahkoživka je pri družini, kjer je stanovala, nekega dne odprla Sveto pismo, ki je bilo sicer vedno na voljo v dnevni sobi na dostojnem mestu. Tam, kjer se ji je odprlo, je začela brati: "Čeprav si se umivala s pepeliko in uporabljala še toliko mila: tvoja krivda ostaja umazana pred mano, govori Gospod Bog ... Poglej na svoje početje ... lahka kamela ... Kdorkoli jo išče, se mu ni truditi" (Jer 2,22-24). Dekle so te besede zadele v živo. Vsa vznemirjena si je zapisala stran in Sveto pismo hitro zaprla. Toda besed ni mogla pozabiti. Vse do naslednjega dne so kljuvale v srcu. Ko je bila v prostoru sama, je znova odprla to nenavadno knjigo, ki podrobno kritično opisuje stanje njene duše. Vnovično branje jo je še bolj vznemirilo in pred oči so ji prihajali njeni mnogi veliki grehi. Odločila se je za sveto spoved in kleče pod Križanim doživela globok mir in srečo spreobrnjenja. Prvikrat je doživela resnično ljubezen. Zdravje duše.

Misijonar je vprašal pogana: "Ali vas vaši bogovi ljubijo?" Pogan mu je odgovoril: "Bogovi ne vedo ničesar o ljubezni." Misijonar pa je odprl Sveto pismo in poganu prebral: "Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje" (Jn 3,16). Pogan: "To je resnica. Čutim, da je to resnica."

Z vero sprejemajmo Sveto pismo kot Božjo besedo. Berimo ga vsaj drobec vsak dan z vsem srcem, z vso dušo, z vsem mišljenjem, z vsem strahospoštovanjem. Ko se Sveto pismo na nas izpolnjuje, ga potrjujemo. Pričujemo, kako se je na nas izpolnilo.

Nalaganje
Nazaj na vrh