Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osamljenost ali iskanje doma

Za vas piše:
Ana Rus
Objava: 18. 12. 2004 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:04

Osamljenost ali iskanje doma

Ali je mogoče, da je danes, ko se okrog človeka dogaja toliko stvari in ko se z enim samim »klikom« na miško lahko prestavi kamorkoli, tudi na drug konec sveta, osamljenost še problem? Vprašanju pritrjujejo številke o samomorih, ki iz leta v leto, posebno med prazniki, naraščajo.

Med prazniki se vse več ljudi počuti osamljene

Ali je mogoče, da je danes, ko se okrog človeka dogaja toliko stvari in ko se z enim samim »klikom« na miško lahko prestavi kamorkoli, tudi na drug konec sveta, osamljenost še problem? Vprašanju pritrjujejo številke o samomorih, ki iz leta v leto, posebno med prazniki, naraščajo. Problem je v tem, da živimo v navidezni bližini, dejanske, notranje bližine, za katero si moraš vzeti čas, pa ni.

»Navajena sem, da sem sama«
Poletni dan se je nagibal že v večer. Peljala sem se proti domu, ko na koncu avtobusne postaje zagledam starejšo gospo z dvignjenim palcem. Sunkovito sem se ustavila, ker sem jo zagledala zadnji hip. Ugotoviva, da imava del poti skupen. Še nikoli nisem peljala tako stare štoparke. Navajena sem, da »štopajo« študenti ali mlajši ljudje. Zato sem jo vprašala, kako to, da se je odločila za to možnost. Razložila mi je, da živi sama in da avtobusi vozijo zelo redko. Če želi v mesto, med ljudi, nim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh