Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko ena in ena ne bo dve

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 05. 03. 2005 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Ko ena in ena ne bo dve

»Pričakovati, da bo (kateri koli) papež spremenil svoj in cerkveni pogled na splav, pomeni pričakovati, da katoliška Cerkev ne bi bila več - katoliška Cerkev.

»Spornost« papeževe knjige Spomin in identiteta

Skorajda pred uradnim izidom najnovejše knjige Janeza Pavla II. so bili mediji že polni opozoril o domnevni vprašljivosti nekaterih papeževih stališč. Tudi pri nas smo lahko (spet) slišali govoriti o neomajnosti in nepopustljivosti - kar hkati namiguje na nesprejemljivost - njegovih pogledov na pojave, kot je recimo splav.

Ali se je Janez Pavel II. kdajkoli pritoževal nad tem, kaj novinarji pišejo o njem? Vprašanje je bilo sicer že pred nekaj leti naslovljeno na tiskovnega predstavnika Svetega sedeža Joaquina Navarro-Vallsa, a odgovor najbrž z enako težo velja tudi danes. »Nikoli, vsaj kolikor vem, vsaj nikoli pred menoj. Niti takrat, ko je bil predmet takšne satire, ki bi ga lahko prizadela. Edine priložnosti, ko sem ga slišal reči, da se je potrebno odzvati, so bile tiste, ko so bile v javnosti popačene bistvene prvine cerkvenega nauka.«

Če ne bi papež prav ta čas bíl boja z boleznijo, bi imel spet...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh