Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Največ je osamljenosti in gmotnih stisk

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 05. 03. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Največ je osamljenosti in gmotnih stisk

Naloga karitativnih delavcev je, da iščejo tiste, ki potrebujejo pomoč, ter s tem razodevajo Očetovo ljubezen, je med mašo ob letnem občnem zboru Škofijske karitas Ljubljana udeležencem dejal ljubljanski pomožni škof Andrej Glavan.

Občni zbor Škofijske karitas Ljubljana v Šentvidu

V evharistiji črpajmo moč, da bi vse delali iz čistejše ljubezni, je povabil škof Glavan več kot tristo sodelavcev iz 92 župnijskih karitas, zbranih v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu, in dvaindvajsetim duhovnikov. Prav po karitativnosti, je že v uvodu dejal direktor Škofijske karitas Ljubljana Tone Kompare, naj se božja ljubezen izliva na vse človeštvo.

Iz poročil o lanskem delu, ki so jih pripravili sodelavci Karitas, ter iz posebne brošure je razvidno opravljeno delo škofijske in 120 župnijskih karitas. Zbrana sredstva, ki jih po župnijah zbirajo vse leto, so namenili starejšim, bolnim, socialno ogroženim družinam in posameznikom, družinam z več otroki, brezdomcem, slepim in slabovidnim, odvisnikom ter otrokom v stiski. Lani so s hrano in plačilom položnic pomagali 10.688 prosilcem. Nakupu hrane za pakete in higienske potrebščine so namenili 40,7 milijona, pomoči...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh