Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več sproščenosti in igrivosti!

Objava: 05. 03. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Več sproščenosti in igrivosti!

Menim, da Cerkev, kot tudi druge oblike religioznih praks ali religij, zapolnjuje duhovno izpraznjenost modernega sveta. In teži k nekemu boljšemu in lepšemu svetu. Katolištvo je torej pot z zelo dolgo in staro tradicijo, ki naj bi recimo pripeljala do sočutja in ljubezni.

Pogled od zunaj

Na neki način je ta kratki sestavek majhen izziv, ker o veri, o katolištvu, Cerkvi, pravzaprav nisem nikoli neposredno razmišljal, čeprav sem se z njo srečeval na različnih področjih, političnem, socialnem, v stiku s prijatelji itd. Osebno sem zelo odprt do različnih mnenj in pristopov, kar pa ne pomeni, da nisem kritičen. Doma nikoli nismo bili deležni cerkvene vzgoje, so pa moji starši gojili neke druge vrste idealizma, ki je bil vedno zelo kritičen do položaja v svetu in je pomoč sočloveku in enakost ljudi jemal zelo resno. Mogoče zato tudi sam stremim k nekemu idealu, sem se pa zaradi svoje filozofske izobrazbe, predvsem pa življenjskih izkušenj, ki jih imam z različnih potovanj s kolesom, borilnih veščin in partnerskega odnosa, odločil za drugačno pot.

Najbrž je splošno priznano dejstvo, da moderna kultura nima več pravih globljih duhovnih vrednot, ali pa ne ve, na kakšen način bi jih predstavila. Kapital in industrija, ki nagrajujeta tu in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh