Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Človeštvo voditi k Resnici

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 12. 03. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Človeštvo voditi k Resnici

Najvišja znanstvena ustanova v Cerkvi na Slovenskem in od leta 1992 ena izmed 22 fakultet, treh umetniških akademij in visoke šole, ki sestavljajo Univerzo v Ljubljani, je v ponedeljek, 7. marca, praznovala Tomaževo proslavo.
Najvišja znanstvena ustanova v Cerkvi na Slovenskem in od leta 1992 ena izmed 22 fakultet, treh umetniških akademij in visoke šole, ki sestavljajo Univerzo v Ljubljani, je v ponedeljek, 7. marca, praznovala Tomaževo proslavo. Na dan, ko se je davnega leta 1274, kot je poudaril veliki kancler fakultete nadškof in metropolit mons. Alojz Uran, končala življenjska pot sv. Tomaža Akvinskega, so se študentje in profesorji zbrali pri maši v ljubljanski stolnici, nato pa še v veliki avli teološke fakultete k praznovanju. Na akademiji so podelili diplome in nagrade, prisluhnili pa tudi pomenljivim mislim uršulinke in biblicistke s. dr. Snežne Večko.

Vse je pri slovesnem bogoslužju nagovoril nadškof Uran. Kot je poudaril, se je sv. Tomaž »odločil, da bo služil raziskovanju in oznanjevanju resnice, ne iz gole vedoželjnosti, ampak zaradi Boga, ki je polnost Resnice. Največji dobrotnik človeka je tisti, ki ga vodi k Resnici, največji sovražnik pa tisti, ki var...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh