Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je (ne)moralno

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 12. 03. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Kaj je (ne)moralno

Letošnje Jurčičeve nagrade je zaznamovala medijska obdelava treh odmevnih zgodb: o Angeli Vode, Edvardu Kocbeku in slovenski tranziciji.

Dvanajsta podelitev Jurčičevih nagrad

Sklad Josipa Jurčiča, ki od leta 1994 z nagradami, namenjenimi novinarjem, svobodnim publicistom in urednikom, »spodbuja resnicoljubnost kot moralno načelo slovenskega novinarstva«, je za leto 2004 podelil tri nagrade, ki jih velja po eni strani razumeti kot priznanje celotnemu opusu nagrajencev, v ospredju pa so vendarle njihovi presežki, ki so v marsičem zaznamovali medijsko pokrajino v lanskem letu.

Za »mali duhovni pretres« (oznaka Lojzeta Lebiča, člana upravnega odbora Jurčičevega sklada) v njem je poskrbela knjiga Skriti spomin, ki prinaša do sedaj neznane zapise predvojne komunistke in povojne politične preganjanke (obsojena na Nagodetovem procesu) Angele Vode. Varuhinja teh zapisov, ki so nastajali v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, je mnogo let po smrti Vodetove postala Alenka Puhar, za marsikoga prvo pero slovenske publicistike. Izdala jih je v knjižni obliki, jih opremila s številnimi opombami, v kateri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh