Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skrivno (ne)znanje

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 02. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Skrivno (ne)znanje

Na Goriškem in v okolici se pojavljajo veliki vpadljivi plakati o Mednarodni šoli zlatega rožnega križa, ki že nekaj let deluje tudi v Novi Gorici. Izdajajo svojo revijo Pentagram in zgibanko.

Na Goriškem in v okolici se pojavljajo veliki vpadljivi plakati o Mednarodni šoli zlatega rožnega križa, ki že nekaj let deluje tudi v Novi Gorici. Izdajajo svojo revijo Pentagram in zgibanko. Zanima me, kaj menite o njej, saj se sklicuje na Sveto pismo in omenja Kristusa, Očeta in Svetega Duha. Hkrati mi je nekaj nekdanjih sošolcev povedalo, da so se jim pridružili in ko so zaradi povezanosti z magijo hoteli oditi, so imeli težave.
Jurij


V pri nas najboljšem pregledu sodobnih verskih skupin (Verstva, sekte in novodobska gibanja, Mohorjeva, Celje 1998) o Mednarodni šoli zlatega rožnega križa Vinko Škafar piše, da je to sicer novodobska duhovnost, »ki pa se sklicuje na starodavno izročilo hermetizma, alkimije in ezoterike. Lectorium Rosicruciarium je pravzaprav nova mladika, korenini pa na gibanju, ki je bilo zelo močno v 16. in 17. stoletju predvsem v protestantskih deželah Evrope. Njihov ideal ni bil samo Luter, marveč Paracelsus, na katerem gradijo svoj id...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh