Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočno presenečenje

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 02. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Velikonočno presenečenje

Slovenija je tudi letos v velikonočnem tridnevju povsem zaživela v prazničnem dogajanju in zazvenela v ritmu vstajenjske aleluje.
Veselo novico, da je Kristus umrl iz ljubezni do vsakogar izmed nas, vstopil skozi vrata podzemlja in tretji dan vstal, so verniki podoživljali ob letošnjih velikonočnih praznikih s slovesnimi praznovanji po župnijah, z obredi in s številnimi običaji ter spremljanjem prazničnega radijskega in televizijskega sporeda. Slovenija je tudi letos v velikonočnem tridnevju povsem zaživela v prazničnem dogajanju in zazvenela v ritmu vstajenjske aleluje.

Slovenci so, sodeč po neki spletni anketi, velikonočne praznike vzeli za svoje. Le kakih petnajst odstotkov med tistimi, ki so se opredelili, jih v teh dneh ni praznovalo; številnim so ti prazniki blizu prav zaradi velikonočnih slovesnosti, nekateri pa so nad njimi kajpada navdušeni zaradi barvanja pirhov in prostega ponedeljka.

Uvod v velikonočno praznovanje so v vseh treh škofijah pomenile krizmene maše, ki so jih na veliki četrtek dopoldne darovali škofje ordinariji skupaj z drugimi škofi in s št...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh