Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nenapisana okrožnica Janeza Pavla II.

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 09. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Nenapisana okrožnica Janeza Pavla II.

Kristjan ne bo pomilovalno primerjal današnjega Janeza Pavla II. z onim iz dni po izvolitvi. Rajši se bo vprašal, ali papež v svoji onemoglosti ne izpolnjuje svojega poslanstva prav tako celovito kakor v svojem začetnem zaletu. Še več, ali morda prav zdaj, pribit na križ po zgledu svojega Učitelja, Janez Pavel II. ne dosega vrhunca svojega pontifikata.

V dneh, ko je bil izvoljen Janez Pavel II., sem se zapletel v pomenek o novem papežu s človekom, ki ni hotel imeti ničesar s Cerkvijo. Vendar pa je bil nekam navdušen nad športnim, atletskim videzom novega mladega poglavarja katoliške Cerkve.

»Grede gor po stopnišču pobira po dve stopnici skupaj! To!« je rekel občudujoče, češ, to bo nova drugačna Cerkev (ki bo morda dopuščala zakonsko nezvestobo, kar bi bil tisti človek pozdravil …).

Kaj bi v svojem poganskem gledanju - zdravje in športnost - rekel danes, ko onemogli papež komaj more dvigniti desnico v blagoslov?

V najboljšem primeru, kolikor ga Janez Pavel II. ni razočaral s svojo »nedrugačno« Cerkvijo (a verjetno ga je …), bi ga pomiloval.

Drugače je s kristjanom, ki se zaveda cene trpljenja, tega generatorja milostne atomske sile, ki polje v Mističnem telesu.

Kristjan ne bo pomilovalno primerjal današnjega Janeza Pavla II. z onim iz dni po izvolitvi. Rajši se bo vprašal, ali papež v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh