Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sožalja ob papeževi smrti

Objava: 16. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Sožalja ob papeževi smrti

Ob smrti papeža Janeza Pavla II. so slovenski škofovski konferenci in nadškofu Alojzu Uranu izrazili sožalje voditelji družbenega, političnega, gospodarskega, kulturnega in verskega življenja.

Častni konzul Franc Dren je v brzojavki zapisal, da sta Cerkev in svet s papežem izgubila svetal vzor v prizadevanjih za mir in pravico. Nekdanji predsednik Milan Kučan se je ob smrti papeža spomnil kot tistega človeka, ki je veliko pripomogel, da smo v začetku 90-ih let Slovenci stopili na pot politične in duhovne samostojnosti, in pridal, da mu iz spomina »ne bodo nikoli odšla osebna srečanja in pogovori z njegovo svetostjo«.

Sožalje so izrekli nekateri ministri slovenske vlade: Lovro Šturm, minister za pravosodje, Janez Drobnič, minister za delo; Dimitrij Rupel, minister za zunanje zadeve je zapisal, da je papež z beatifikacijo Antona Martina Slomška prispeval k večji prepoznavnosti Slovencev med verniki vsega sveta, Vasko Simoniti, minister za kulturo, pa, da je Janez Pavel II. v umetnosti videl duhovno, presežno lepoto, življenje. Minister za obrambo Karel Erjavec je zapis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh