Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj ste ga imeli radi?

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 16. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Zakaj ste ga imeli radi?

Ker med prispelimi vprašanji za p. Branka ni nobenega, ki bi se nanašalo na papeža Janeza Pavla II., smo tokrat vprašali kar iz uredništva.

Mnogi od zunaj in od znotraj Cerkve se čudijo, zakaj toliko navdušenje mladih nad papežem Janezom Pavlom II.? Od kod to občutje med mladežjo v kavbojkah in monarhično opravljenim starčkom?

Po svetnih časopisih kar naprej beremo takšne in drugačne razlage. Nekdo pravi, da je Janez Pavel II. pač znal z množico; drugi modruje, kako je papež na ravni simbolike in sporočanja uporabljal trike, ki jih uporabljajo glasbeni zvezdniki, da potem za njimi zbezlja vsa najstniška scena; tretji je prepričan, da ste mladi drli za papežem, ker ste pač radi skupaj in vas pritegne vsako množično dogajanje, ne glede na verski predznak ... Vsakdo poskuša z nekakšno razlago, da na koncu pride na začetek vprašanj - do čudenja.

Čudimo se in poskušamo razumeti. Primerjajmo pokojnega papeža z vsemi nami, drugimi »ponudniki« vzgoje in izobraževanja. Kaj vidimo?

Medtem ko so mnogi vaši vzgojitelji prisegali na popustljivost, vam je papež predlagal velik izziv. Saj je iz Svetega pism...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh