Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 15

Objava: 23. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Jedilnik 15

1. Zelenjavna juha<br> 2. Omletna potica s šunko<br> 3. Porova solata z jogurtovim prelivom<br> 4. Krompirjeva torta

Jedilnik 15

1. Zelenjavna juha
2. Omletna potica s šunko
3. Porova solata z jogurtovim prelivom
4. Krompirjeva torta


Zelenjavna juha
Sestavine:
1 1/2 litra juhe ali vode
10 dag cvetače z listi
7 dag graha
7 dag korenja
5 dag zelene
5 dag ohrovta
1 žlica olja
2 žlici čebule
1 kavna žlička moke
sol, lovor
peteršilj

Zakuha: 3 dag krpic ipd …

Priprava: V kostno juho ali vrelo vodo stresemo oprano, na kockice narezano zelenjavo. Juha naj četrt ure počasi vre, da se zelenjava zmehča. Medtem na olju zarumenimo drobno sesekljano čebulo, zamešamo moko ter zalijemo z zajemalko hladne vode. Ko prevre, zlijemo v juho ter zakuhamo krpice ali podobno drobno zakuho. Še bolje je, če lahko zelenjavni juhi dodamo 2 žlici praženega riža, ki nam je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh