Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konservativnost ali le zvestoba

Anton Stres
Za vas piše:
Anton Stres
Objava: 30. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Konservativnost ali le zvestoba

Menjava papežev je zopet razodela, da je Cerkev postavljena na edinstveno svetovno vidno mesto, kot znamenje, ob katerem se lahko opredelimo za ali proti, le spregledati ga ne moremo.

Menjava papežev je zopet razodela, da je Cerkev postavljena na edinstveno svetovno vidno mesto, kot znamenje, ob katerem se lahko opredelimo za ali proti, le spregledati ga ne moremo. Za samo Cerkev je to velika odgovornost, ki se je močno zaveda tudi Benedikt XVI. Njegov nastopni govor jo razodeva v vsakem stavku. Cerkev je nosilka edinstvenega, neprimerljivega in neminljivega, dokončnega Božjega sporočila in povabila, namenjenega vsakemu človeku. To je sporočilo o Božji ljubezni do slehernega človeka in povabilo v njegovo novo izvoljeno ljudstvo.

V večini primerov so ljudje na to sporočilo odgovorili s prijazno pozornostjo. Slovo od Janeza Pavla II. je bilo edinstveno oznanjevanje in pričevanje krščanske vere in upanja. Veliki oznanjevalec in zagovornik »nove evangelizacije« je izpričal resničnost pregovora, ki pravi: »Kakršno življenje, takšna smrt.« Bil je pričevalec vere in upanja tudi v svoji smrti. Kritiki papeža in Cerkve pa so se spet oglasili ob nenavadno hitri iz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh