Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj pomeni biti točen

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 07. 05. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Kaj pomeni biti točen

Ko človeka nekaj časa poznaš, veš, kako je z njegovo točnostjo. Tako sem tudi jaz v svojem življenju spoznavala najrazličnejše ljudi.

Ko človeka nekaj časa poznaš, veš, kako je z njegovo točnostjo. Tako sem tudi jaz v svojem življenju spoznavala najrazličnejše ljudi. Ker sama ne vozim avta, sem se pogosto z marsikom dogovarjala, da me kam pelje. Vedela sem, da za mnoge ura prej ali pozneje nič ne pomeni. Jaz pa sem morala biti tam, kjer sem imela na primer predavanje ali kaj podobnega, ob dogovorjenem času. Tako sem se dogovorila, da pride pome eno uro prej, kot je bilo potrebno, da mi ni bilo treba trepetati, ali bomo prišli pravočasno. Ko pa sem človeka bolje poznala, sem vedela, kako naj se z njim dogovarjam. Pri točnih ljudeh mi ni bilo treba vzeti ure rezerve.

Sama skušam biti vedno točna. Morda tudi zato težko razumem tiste, ki so vse življenje skregani s točnostjo. Res je, da bodo na koncu umrli točno ob času, ki jim je namenjen, toda do takrat je še veliko trenutkov, okoliščin, srečanj in podobnega, ko je tudi točnost pomembna. Točnost je zame izraz odnosa do človeka ali do dela, ki ga moram oprav...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh