Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj daje trdnost življenju?

Božo Rustja
Za vas piše:
Božo Rustja
Objava: 28. 05. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Kaj daje trdnost življenju?

Sodobni ameriški pisatelj Tobias Wolf je imel težko otroštvo. Ko so se njegovi starši ločili, ga je vzela mama in se z njim selila iz kraja v kraj. Kot mladostnik je bil večkrat v prestopku. Verske vzgoje skoraj ni poznal.

Sodobni ameriški pisatelj Tobias Wolf je imel težko otroštvo. Ko so se njegovi starši ločili, ga je vzela mama in se z njim selila iz kraja v kraj. Kot mladostnik je bil večkrat v prestopku. Verske vzgoje skoraj ni poznal. Mama se je drugič poročila in očim je bil zelo grob z njim. Po šoli je vstopil v ameriško vojsko. Kot vojak se je bojeval v Vietnamu, kjer je izgubil veliko prijateljev. Razočaran je zapustil vojsko in uspelo se mu je vpisati na univerzo v Oxfordu. Študiral je angleški jezik. Tako je dobil za nalogo, da iz srednjeveške angleščine prevede del evangelija v sodobno angleščino. Odlomek, ki ga je prevajal, je bil kot nalašč zanj. Govoril je o pametnem možu, ki si je hišo zgradil na skali, in o nespametnem možu, ki si je hišo zgradil na pesku (prim Mt 7, 21-27).

Besede so ga spodbudile, da je začel razmišljati o sebi. Kaj je trdnega v njegovem življenju? Saj je res, da je študent slavne univerze, a kaj rado se zgodi, da bodo privršali vetrovi in vse bo padlo! <...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh