Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež daje prednost družini

Objava: 11. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Papež daje prednost družini

Papež Benedikt XVI. je v ponedeljek, 6. junija, kot rimski škof odprl pastoralno zasedanje rimske škofije s temo Družina in krščanska skupnost v baziliki sv. Janeza v Lateranu. V svojem govoru je dal vedeti, da bo družina ena glavnih skrbi ter težišč njegovega pontifikata.

Papež Benedikt XVI. je v ponedeljek, 6. junija, kot rimski škof odprl pastoralno zasedanje rimske škofije s temo Družina in krščanska skupnost v baziliki sv. Janeza v Lateranu. V svojem govoru je dal vedeti, da bo družina ena glavnih skrbi ter težišč njegovega pontifikata. Opozoril je na izreden pomen zakramenta svetega zakona za kristjane, kajti »poklicanost k ljubezni je tisto, kar naredi človeka za resnično božjo podobo«.

Na tridnevnem zasedanju udeleženci izdelujejo pastoralni načrt za rimsko škofijo za prihodnje leto; pri tem pa sodelujejo duhovniki, redovniki in laiki z odgovornimi nalogami na župnijski ravni, katoliške organizacije in gibanja. Prireditelji si želijo, da bi Cerkev v rimski škofiji vedno bolj postajala »družina družin«.

Benedikt XVI. je o velikem pomenu družine govoril že v soboto, 4. junija, pri srečanju z romarji iz veronske škofije. Poudaril je, da je ta škofija po vsej pravici postavila v središče svoje sinode družino, kajti tudi tam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh