Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vprašanja, ki terjajo odgovore

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 18. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Vprašanja, ki terjajo odgovore

Visoko zaupanje, ki ga po raziskavah uživa Janševa vlada na eni strani, in prava medijska vojna, ki jo proti vladi vodijo nekatera javna glasila na drugi, so svojevrsten paradoks, ki zasluži našo pozornost in analizo.

Visoko zaupanje, ki ga po raziskavah uživa Janševa vlada na eni strani, in prava medijska vojna, ki jo proti vladi vodijo nekatera javna glasila na drugi, so svojevrsten paradoks, ki zasluži našo pozornost in analizo. Podobno velja tudi za politično opozicijo, ki jo sestavljajo tri parlamentarne stranke. Njihova politika je zmedena in protislovna, zato ne predstavlja resne politične alternative vladajoči koaliciji. Prava opozicija Janševi vladi so javna glasila.
Najbolj glasni in kritični predstavniki javnih glasil se zelo radi postavljajo s svojo neodvisnostjo in strokovnostjo. Protivladna politika, ki jo vodijo, nedvoumno razkriva njihovo levičarsko politično usmerjenost in pripadnost. V demokratični družbi jim tega ne sme nihče očitati, ker imajo do nje vso pravico. Res pa je tudi to, kar ves čas ponavlja sedanja vladna koalicija: slovenska javna glasila niso dovolj pluralna, na medijskem področju še vedno vlada politično enoumje. Da je to res, je razvidno iz tega, da so imel...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh