Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brez dlake na jeziku

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 25. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Brez dlake na jeziku

začetku junija se je petnajste obletnice ustanovitve spominjalo združenje, ki ga, če bi bila Slovenija v polnosti pravna država, v sedanji obliki ne bi več smelo biti: Združenje lastnikov razlaščenega premoženja (ZLRP). Danes ga vodi upokojena profesorica francoščine in slovenščine INKA STRITAR.
V začetku junija se je petnajste obletnice ustanovitve spominjalo združenje, ki ga, če bi bila Slovenija v polnosti pravna država, v sedanji obliki ne bi več smelo biti: Združenje lastnikov razlaščenega premoženja (ZLRP). Danes ga vodi upokojena profesorica francoščine in slovenščine INKA STRITAR.

Kaj vas je vodilo, da ste junija 1990, torej še v jugoslovanskih časih, ustanovili Združenje lastnikov razlaščenega premoženja?
Tukaj je treba poudariti in se z velikim spoštovanjem zahvaliti pogumu in inovativnosti gospoda Franca Izgorška, ki je bil začetnik povezovanja razlaščencev. Že leta 1989, ob padcu berlinskega zidu, ob prvih znamenjih političnih sprememb, je začel delati v tej smeri. Obiskoval je ljudi, ki jih je poznal in je vedel, kakšne krivice so se jim dogajale, ti so spet srečevali druge s podobnimi usodami. Ljudje so začeli nositi dokumente, ki so pričali o odvzemu premoženja, pripovedovali so zgodbe o tem, kako so bili oropani, razlaščeni … Moram pa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh