Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bogastvo pokrajine in zgodovine

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 09. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Bogastvo pokrajine in zgodovine

V Slavini pri Postojni je Kulturno društvo izdalo zajetni in vsebinsko pester ter zanimiv Slavenski zbornik. Že pred tremi leti je društvo ponatisnilo Zgodovino župnije Slavina, ki jo je leta 1910 izdal župnik Janez Zabukovec.

Kraj z bogato zgodovino je dobil zdaj tudi pester in bogat zbornik

V Slavini pri Postojni je Kulturno društvo izdalo zajetni in vsebinsko pester ter zanimiv Slavenski zbornik. Že pred tremi leti je društvo ponatisnilo Zgodovino župnije Slavina, ki jo je leta 1910 izdal župnik Janez Zabukovec. Hitrost izida Slavenskega zbornika pa nam govori o tem, da imajo v Slavini zelo delovno kulturno društvo, ki prireja različne prireditve, tudi nekatere odmevne razstave.

»Velikokrat je v pogovorih s prijatelji in znanci padla ideja, da bi tudi na Pivki nastala publikacija, kjer bi bilo mogoče objaviti različne prispevke, ki se tako ali drugače navezujejo na našo Pivško kotlino. Literature, ki so jo včasih označevali z žlahtnim pojmom domoznanska, namreč na Pivki zelo primanjkuje. Naj se nam zdi tale naša deželica še tako nekaj običajnega in vsakdanjega, je pravzaprav nekaj neverjetnega, nekaj enkratnega in neponovljivega. Bogastvo njene narave, ku...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh