Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hitlerjeva religija

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 09. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Hitlerjeva religija

Kristjan, ki si bo prebral vsebinsko in stilno sijajno knjigo Michaela Hesemanna HITLER`S RELIGION - Die fatale Heilslehre des Nationalsozialismus - Hitlerjeva religija, Pogubni odrešenjski nauk nacionalsocializma (delo je izšlo leta 2004), se bo lahko vprašal: ali je še pričakovati, da pride na svet oni grozljivi Antikrist, ki ga je za pred koncem sveta napovedal apostol Pavel?

Kristjan, ki si bo prebral vsebinsko in stilno sijajno knjigo Michaela Hesemanna HITLER`S RELIGION - Die fatale Heilslehre des Nationalsozialismus - Hitlerjeva religija, Pogubni odrešenjski nauk nacionalsocializma (delo je izšlo leta 2004), se bo lahko vprašal: ali je še pričakovati, da pride na svet oni grozljivi Antikrist, ki ga je za pred koncem sveta napovedal apostol Pavel? Ali ni bil Antikrist že med nami, tukaj v Evropi, in mu je bil ime Adolf Hitler? Ali more priti človek, ki bi bolj satansko sovražil krščanstvo in Cerkev, kakor ju je sovražil ta krščeni Avstrijec?

»Kdor razume nacionalni socializem kot zgolj politično gibanje, ne ve ničesar o njem,« je izjavil Hitler Hermannu Rauschningu. Dejansko je bil nacizem religija.
Ob tej fanatični poganski religiji krščanstvo ni smelo obstajati. In če je bila prva naloga, ki si jo je Hitler zastavil, »dokončna rešitev« judovskega vprašanja, je bila druga, ki jo je načrtoval po vojni, dokončna rešitev krščanskega vprašan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh