Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Cerkvi sem animator

Objava: 09. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

V Cerkvi sem animator

Zaradi veselja otrok se splača biti animator, jih vzgajati in družiti v Duhu, veri in ljubezni, jim kazati pot ter se z njimi smejati in veseliti vsega, kar nam pošilja Gospod.


Štefan Brest, Beltinci

»Če kdo hoče biti prvi, naj bo izmed vseh zadnji in vsem služabnik.« In vzel je otroka, ga postavil mednje, ga objel in jim rekel: »Kdor sprejme enega takih otrok v mojem imenu, mene sprejme; kdor pa mene sprejme, ne sprejme mene, temveč tistega, ki me je poslal« (Mr 9,35-37).

Sprejeti službo animatorja si lahko predstavljamo kot sprejemanje »teže bremena«, ki se ob dozorevanju sadu spreminja v rožnat cvet in v Kristusov nauk Cerkvi, ki je dolžna sprejemati medse vsakega človeka in mu biti služabnik. Kristus nam je pokazal zgled sprejemanja otrok ter nam dal zagotovilo, da bomo ob takšnem služenju tudi mi dobili »sprejemno izkaznico« pri Bogu, ko bomo le-to potrebovali.

Odločitev postati animator ni težka. Težja je naloga, ki zahteva odgovornost in doslednost, psihofizično kondicijo in dejavno sodelovanje. Torej je potrebno žrtvovanje časa in energije, ki pa se ob cilju prevesi v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh