Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V službi dejavne ljubezni

Za vas piše:
M. P.
Objava: 08. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

V službi dejavne ljubezni

Peter Bregar in Matjaž Celarc sta 28. junija v Šentvidu nad Ljubljano po rokah ljubljanskega nadškofa Alojza Urana prejela diakonsko posvečenje.

Peter Bregar in Matjaž Celarc sta 28. junija v Šentvidu nad Ljubljano po rokah ljubljanskega nadškofa Alojza Urana prejela diakonsko posvečenje. V molitvi in zbranosti so nova diakona iz župnij Ljubljana Šentvid in Ljubljana Polje podprli številni verniki, prijatelji in znanci, ki so napolnili cerkev v Šentvidu.
V pridigi je nadškof govoril o tem, »kako veliko službo bosta sprejela«: utrjena z darom Svetega Duha bosta pomagala škofu in njegovemu zboru duhovnikov pri službi besede, oltarja in dejavne ljubezni; vsem bosta postala služabnika. Tako bosta opravljala »službo dejavne ljubezni«, kot je dejal nadškof Uran, da naj bi v njiju »spoznali prava učenca Kristusa, ki ni prišel, da bi mu stregli, ampak da bi on stregel«. Poudaril je, da je dobrodelnost najmočnejše znamenje, ki ga lahko razumejo tudi neverni. Novima diakonoma je nadškof dejal, da ju Kristus ne sprašuje, koliko in kaj znata, marveč, ali ga ljubita, in ju povabil, naj se nikar ne pustita odvrniti od upanja, ki ga da...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh