Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po Pavlovih stopinjah

Za vas piše:
Lojze Letonja
Objava: 16. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Po Pavlovih stopinjah

Praznik apostolov Petra in Pavla smo praznovali tudi pri nas v Kavali, kjer sem na počitnicah in nadomeščam duhovnika lazarista iz Soluna.

Praznik apostolov Petra in Pavla smo praznovali tudi pri nas v Kavali, kjer sem na počitnicah in nadomeščam duhovnika lazarista iz Soluna. To je mesto, ki je nastalo tam, kjer je bilo staro mesto Neapolis. Sem je prišel apostol Pavel in je tu stopil na evropska tla. »Iz Troade smo po najkrajši poti odjadrali do Samotrake, naslednjega dne pa v Neapolo. Od tam smo odrinili v Filipe, to je mesto v prvem okrožju Makedonije in rimska kolonija« (Apd 16,11.12).
Tako torej apostol Pavel pred skoraj 2000 leti. Prinesel je evangelij, oznanjal in učil ter krstil in ustanovil cvetočo cerkveno občino, ki je imela velik vpliv na ostale, tako duhovno kot gmotno.

Dandanes je tu moderna Grčija, članica evropske skupnosti. Mesto Kavala je eno izmed severnogrških pristanišč, od koder izvažajo tobak, ki ga pridelujejo na poljih Egejske Makedonije in Trakije. Od tu plujejo ladje in trajekti na razne otoke v Egejskem morju. V poletnem času je tu veliko ljudi z vseh koncev Evrope pa tudi z dr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh