Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Solidarnost

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 16. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Solidarnost

srednja tema foruma Draga mladih je bila solidarnost in njena globalizacija. Kritičnih debat, dinamičnih pogovorov, pronicljivih vprašanj in dokaj jasnih odgovorov tudi letos ni manjkalo. Kje in kako so mladi danes solidarni?

Osrednja tema foruma Draga mladih je bila solidarnost in njena globalizacija. Kritičnih debat, dinamičnih pogovorov, pronicljivih vprašanj in dokaj jasnih odgovorov tudi letos ni manjkalo. Kje in kako so mladi danes solidarni? Ali sploh so solidarni? Ali jih družba res sili, da se čim manj ozirajo na bližnje in čim bolj samo nase? So mladi prepuščeni samim sebi? Ali morda želijo biti individualisti? V kakšnih oblikah se danes solidarnost pojavlja? Nekaj odgovorov na vprašanja so forumovci dobili že na prvi okrogli mizi s predavatelji dr. Janezom Juhantom, dr. Antonom Stresom in dr. Igorjem Bahovcem, ko so razpravljali o filozofskih, antropoloških in socioloških temeljih solidarnosti, naslednji dan pa so se spustili na konkretno raven v »debati« s sociologom Andrejem Fištravcem, duhovnikom Brankom Cestnikom in novinarjem Bojanom Wakounigom.

»Ko govorimo o družbi, govorimo o socialnem, govorimo o srečanju dveh ljudi. Brez zveze z drugim človekom pojma socialnosti, kar me pov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh