Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Povprečni« darovalec

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 15. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

»Povprečni« darovalec

Slovenija je za pomoč jugovzhodni Aziji po decembrskem potresu in rušilnih cunamijih doslej namenila 185 tisoč evrov ali 44 milijonov tolarjev, vendar ta številka še ni dokončna.

Osebnost tedna



Slovenija je za pomoč jugovzhodni Aziji po decembrskem potresu in rušilnih cunamijih doslej namenila 185 tisoč evrov ali 44 milijonov tolarjev, vendar ta številka še ni dokončna, je, kot je poročala STA, 7. januarja v Bruslju ob robu izrednega zasedanja zunanjih ministrov Evropske zveze dejal državni sekretar na zunanjem ministrstvu Božo Cerar. In pri tem izrekel polresnico. Kajti če so država (tudi) državljani, je bila omenjena številka o slovenski pomoči prizadetim državam že takrat nekajkrat prenizka, kaj šele danes.

Nočemo postavljati pod vprašaj besed državnega sekretarja, ki je vendarle govoril samo v imenu vlade, temveč opozoriti, da je vzporedno s pomočjo, o kateri odloča politika, Slovenija prizadetim azijskim državam ponudila še pomoč, o kateri odločajo predvsem darežljive roke - najbrž bi morali zapisati srca - posameznikov (in podjetij), ki razpolagajo le z omejenim družinskim in ne (p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh